Senatorii au adotat, miercuri, ordonanţa care prevede desfiinţarea învăţământului la distanţă la Universitatea "Spiru Haret", aceasta reglementând şi dreptul studenţilor de la această formă de învăţământ de a-şi continua studiile la programe autorizate provizoriu sau acreditate. Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a explicat, în timpul dezbaterilor, că ordonanţa încearcă să trimită în legalitate o universitate care a trecut dincolo de graniţele legii, pe de o parte, şi, pe de altă parte, să reglementeze situaţia studenţilor de la forma de învăţământ la distanţă, care era "la distanţă şi de şcoală şi de carte".
"Orice formă de învăţământ trebuie să funcţioneze cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege. (...) Ministerul, prin activitatea de control, de evaluare pe care a făcut-o acolo (Universitatea "Spiru Haret" - n.r.) a constatat că niciunul dintre aceste criterii nu era îneplinit", a spus Andronescu.
Fostul ministru a explicat că toate aceste demersuri legislative au fost făcute doar din dorinţa de a avea în România un învăţământ de calitate şi de a avea respect pentru orice diplomă se emite.
Senatul a adoptat această ordonanţă în calitate de primă Cameră sesizată.
Sursa MEDIAFAX
Cristian Adomniţei a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu Silano Marseglia ...
În perioada 30 mai-1 iunie 2008, va avea loc la Tg. Mureş, Festivitatea de Premiere SNAC 2008. Festivitatea de premiere include şi un concurs naţional de dans şi muzică, pe două secţiuni: modern şi tradiţional.
Standardele de cost sunt stabilite pe baza unor coeficienţi de diferenţiere pentru fiecare nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare sau domeniu, în funcţie de numărul de elevi, de limba de predare, de mediul urban sau rural.
Sindicatele din educaţie cred că OUG 114/2009 privind disponibilizările din învăţământ poate fi modificată, dacă reprezentanţii Guvernului vor avea un dialog serios cu reprezentanţii cadrelor didactice, care susţin că acest act normativ a încălcat principii fundamentale.
Numărul maxim de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 a fost diminuat cu 10% faţă de nivelul aprobat în 2004, cu peste 33.000 posturi, la un total de 306.000 locuri bugetate, reducerea urmând să fie aplicată în două etape, până la 31 august şi 31 decembrie 2010.
Preşedintele Băsescu a declarat, marţi seară, la OTV, referitor la decizia privind reducerea de posturi din educaţie, că vor pleca din sistem suplinitorii şi cadrele didactice aflate la pensie şi că o eventuală reformă curiculară va genera alte disponibilizări din sistemul de educaţie.