A fost elaborat de d-nul Muir-John Potter, la începutul SNAC în România, pentru a îndruma activitatea coordonatorilor implicaţi în program. Este un document de lucru, la îndemâna fiecărui coordonator, indiferent de nivelul la care acesta îşi desfăşoară activitatea. A fost conceput ca un ghid metodologic, care cuprinde legislaţie, metodologie, instrumente de organizare, monitorizare şi evaluare a activităţii, exemple de activităţi etc.
Manualul cuprinde următoarele capitole:
Ce este Acţiunea Comunitară?
De ce să participaţi la Acţiunea Comunitară?
Ce trebuie să fac în calitate de coordonator al Acţiunii Comunitare?
Repere care vin în sprijinul activităţii dumneavoastră în calitate de coordonator al Acţiunii Comunitare
Cum realizaţi selectarea elevilor?
Acţiunea Comunitară în judeţul dumneavoastră
Comunicare / Informare
Angajament şi profesionalism
Certificare
Evaluare
Activităţi
Concluzii>
Manualul nu este un document obligatoriu, dar poate fi consultat pentru a înţelege spiritul în care a fost concepută SNAC în faza iniţială şi a observa evoluţia sa ulterioară.
Adăugaţi experienţa dumneavoastră şi a colegilor dumneavoastră la ceea ce citiţi în acest manual şi veţi deveni adevăraţi experţi în voluntariat !
Cristian Adomniţei a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu Silano Marseglia ...
În perioada 30 mai-1 iunie 2008, va avea loc la Tg. Mureş, Festivitatea de Premiere SNAC 2008. Festivitatea de premiere include şi un concurs naţional de dans şi muzică, pe două secţiuni: modern şi tradiţional.
Standardele de cost sunt stabilite pe baza unor coeficienţi de diferenţiere pentru fiecare nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare sau domeniu, în funcţie de numărul de elevi, de limba de predare, de mediul urban sau rural.
Sindicatele din educaţie cred că OUG 114/2009 privind disponibilizările din învăţământ poate fi modificată, dacă reprezentanţii Guvernului vor avea un dialog serios cu reprezentanţii cadrelor didactice, care susţin că acest act normativ a încălcat principii fundamentale.
Numărul maxim de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 a fost diminuat cu 10% faţă de nivelul aprobat în 2004, cu peste 33.000 posturi, la un total de 306.000 locuri bugetate, reducerea urmând să fie aplicată în două etape, până la 31 august şi 31 decembrie 2010.
Preşedintele Băsescu a declarat, marţi seară, la OTV, referitor la decizia privind reducerea de posturi din educaţie, că vor pleca din sistem suplinitorii şi cadrele didactice aflate la pensie şi că o eventuală reformă curiculară va genera alte disponibilizări din sistemul de educaţie.