Asociaţia SNAC România promovează dezvoltarea activităţii de voluntariat, realizată de elevi, studenţi, cadre didactice şi alţi membri ai comunităţii.
Scopul asociaţiei este constituirea unui sistem naţional de organizare, coordonare, monitorizare şi evaluare, care să contribuie la sprijinirea persoanelor aparţinând grupurilor dezavantajate (copii, tineri, adulţi cu dizabilităţi, copii şi adulţi din sistemul de protecţie socială, din medii sociale defavorizate, aparţinând minorităţilor etnice sau aflaţi în alte situaţii care îi privează de la o activitate normală în societate).
DE CE AŞ SPRIJINI ASOCIAŢIA SNAC ROMÂNIA ?
• pentru că tratează oamenii în mod egal şi îi ajută pe cei care au nevoie de sprijin
• deoarece contribuie la sprijinirea persoanelor aparţinând grupurilor dezavantajate
• pentru că promovează, apară şi monitorizează dreptul la educaţie, având ca finalitate creşterea coeficientului de incluziune socială în comunităţile locale
• pentru că oferă tinerilor o viziune sănătoasă asupra comunităţii;
• pentru că oferă elevilor o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mod constructiv, benefic pentru dezvoltarea lor;
... dacă vreau ca şi copilul meu să înveţe aceste lucruri
... dacă vreau să locuiesc într-o comunitate normală
... dacă îmi pasă
atunci ...
VREAU SĂ FAC O DONAŢIE !
Toate donaţiile se pot face şi în contul Asociaţiei SNAC România, deschis la ......
Voluntarii noştri pot fi ajutaţi şi cu sponsorizări în obiecte sau servicii utile beneficiarilor. Contactând coordonatorul judeţean, veţi putea afla modalitatea prin care puteti face o sponsorizare de acest fel.
La sfârşitul fiecărui an calendaristic veţi primi un raport detaliat privind utilizarea fondurilor realizate din donaţiile şi sposorizările dumneavoastră!
O comunitate unită este o comunitate vie, care ne oferă garanţia unei vieţi normale.
Haideţi să contribuim fiecare la normalitatea comunităţii în care trăim!
Cristian Adomniţei a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu Silano Marseglia ...
În perioada 30 mai-1 iunie 2008, va avea loc la Tg. Mureş, Festivitatea de Premiere SNAC 2008. Festivitatea de premiere include şi un concurs naţional de dans şi muzică, pe două secţiuni: modern şi tradiţional.
Standardele de cost sunt stabilite pe baza unor coeficienţi de diferenţiere pentru fiecare nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare sau domeniu, în funcţie de numărul de elevi, de limba de predare, de mediul urban sau rural.
Sindicatele din educaţie cred că OUG 114/2009 privind disponibilizările din învăţământ poate fi modificată, dacă reprezentanţii Guvernului vor avea un dialog serios cu reprezentanţii cadrelor didactice, care susţin că acest act normativ a încălcat principii fundamentale.
Numărul maxim de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 a fost diminuat cu 10% faţă de nivelul aprobat în 2004, cu peste 33.000 posturi, la un total de 306.000 locuri bugetate, reducerea urmând să fie aplicată în două etape, până la 31 august şi 31 decembrie 2010.
Preşedintele Băsescu a declarat, marţi seară, la OTV, referitor la decizia privind reducerea de posturi din educaţie, că vor pleca din sistem suplinitorii şi cadrele didactice aflate la pensie şi că o eventuală reformă curiculară va genera alte disponibilizări din sistemul de educaţie.