Intoarcere la pagina principala SNAC Romania
Login
Strategia Nationala de Actiune Comunitara Strategia SNAC Asociatia SNAC Forumul SNAC
Inregistrare Introduceti numele dvs. de utilizator
Introduceti parola dvs.
 

OAMENI REMARCABILI

La cei 34 de ani ai săi, Ionuţ Hogea se distinge prin devotamentul deosebit faţă de cariera de dascăl pe care a îmbrăţişat-o din pasiune.

L-am întrebat o dată de ce s-a făcut profesor. „Nu mă văd făcând altceva. Asta sunt eu: profesor.”
Dragostea sa pentru copii şi dorinţa de a scoate tot ce e mai bun din aceştia, depăşeşte pasiunea pe care o are orice profesor. Râde atunci când „copiii săi” reuşesc, plânge atunci când au eşecuri.

De trei ani, Ionuţ are o nouă preocupare majoră: „Detectorul de minuni”. Detectorul de minuni este conceptul sub care a înţeles să desfăşoare activităţile specifice SNAC. Aşa cum, cu mândrie, Ionuţ afirmă, „toţi voluntarii noştri au trecut testul cu detectorul de minuni. Electrocardiograma lor arată că ei au o inimă mare”.

Sinaia ştie cine este ”Detectorul de minuni”. Sinaia a răspuns, de fiecare dată pozitiv, la toate solicitările voluntarilor care purtau cu mândrie ecusoanele care înfăţişau inima lor mare.

Din 2005 coordonează activitatea asociaţiei de voluntari - “Detectorul de Minuni” din cadrul Sistemului National pentru Actiune Comunitara

“Detectorul de Minuni” s-a aflat printre laureate (in primele zece din tara) la toate cele trei ediţii ale Festivitatii de decernare a premiilor SNAC, obtinand trei premii pentru “Cel mai original program de activitate comunitara”.

„Capul sus!” este sloganul şi obiectivul tuturor activităţilor desfăşurate de voluntarii SNAC. Principalii beneficiari ai activităţilor desfăşurate de voluntari sunt copiii de la Centrul de plasament Sinaia.

Remarcabile sunt şi cele două campanii umanitare:
    • „Să-i ţinem Ioanei zâmbetul pe buze!” campanie destinată strângerii de fonduri pentru realizarea unui transplant de rinichi; Ioana are banii necesari dar încă mai aşteaptă un donator compatibil.
    • „Livia mută şi câştigă”, campanie destinată strângerii de fonduri necesare pentru transplant de celule Stern, transplant care s-a realizat cu succes în această primăvară.

Activităţile deosebite realizate de voluntarii organizaţi de Ionuţ au readus zâmbetul pe chipurile copiilor din centrul de plasament. Dar nu numai atât: mulţi voluntari au înţeles cât de importante au fost în viaţa lor SNAC şi „Detectorul de minuni”. Minunea începută în liceu nu s-a terminat pentru nici unul dintre ei.

Şi, cu siguranţă, minunile vor mai continua, căci cel care le-a dat viaţă este prezent în cel mai bun Colegiu al Sinaiei cu acelaşi devotament şi cu aceeaşi dragoste de copii din totdeauna.

Când treceţi prin Sinaia, nu uitaţi că acolo veţi întâlni un om: Ionuţ Hogea.

 
 
Oportunitati voluntari
Comunitate
Prezentare activitate
Educatie
Cursuri
Evenimente
Resurse si fonduri
Intrebari frecvente
Documente
Legislatie

Cristian Adomniţei a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu Silano Marseglia ...
 
Ministerul Educaţiei va organiza Conferinţa Naţională Învăţământul profesional şi tehnic şi învăţământul superior în România
 
55 de scurt/metraje de la licee din toată ţara la Festivalul de film antiviolenţă de la Constanţa
 
Sindicalistul PDL-ist Croitoru vorbeşte despre politizarea învăţământului
 
În perioada 30 mai-1 iunie 2008, va avea loc la Tg. Mureş, Festivitatea de Premiere SNAC 2008. Festivitatea de premiere include şi un concurs naţional de dans şi muzică, pe două secţiuni: modern şi tradiţional.
 
Dezvoltarea retelei SNAC 2006-2007
 
Recunoaşterea, la nivel naţional, a certificatelor de voluntar şi a celor de coordonator SNAC.
 
Facultăţile vor fi ierarhizate în anul 2011. De ce critică angajatorii universităţile?
 
Ecaterina Andronescu a dat masterate neevaluate la tot poporul. Cum a ajuns România să aibă patru tipuri de master
 
Senatul adoptă ordonanţa privind desfiinţarea învăţământului la distanţă la Spiru Haret
 
Şcoala românească, ring de box sau scenă pentru exhibiţionişti
 
În România se studiază materii fără noimă, de care studenţii se împiedică, crede un student african
 
Romania - in top la capitolul “Violenta scolara”
 
Costul elevului şi leafa profesorului
 
Şcoala, după reforma Funeriu: Şcolile din sate se vor rări, profesorii vor preda mai mult, clasele vor deveni mai mari
 
Standardele de cost sunt stabilite pe baza unor coeficienţi de diferenţiere pentru fiecare nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare sau domeniu, în funcţie de numărul de elevi, de limba de predare, de mediul urban sau rural.
 
Sindicatele din educaţie cred că OUG 114/2009 privind disponibilizările din învăţământ poate fi modificată, dacă reprezentanţii Guvernului vor avea un dialog serios cu reprezentanţii cadrelor didactice, care susţin că acest act normativ a încălcat principii fundamentale.
 
Numărul maxim de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 a fost diminuat cu 10% faţă de nivelul aprobat în 2004, cu peste 33.000 posturi, la un total de 306.000 locuri bugetate, reducerea urmând să fie aplicată în două etape, până la 31 august şi 31 decembrie 2010.
 
Reforma curriculara in invatamantul preuniversitar
 
Preşedintele Băsescu a declarat, marţi seară, la OTV, referitor la decizia privind reducerea de posturi din educaţie, că vor pleca din sistem suplinitorii şi cadrele didactice aflate la pensie şi că o eventuală reformă curiculară va genera alte disponibilizări din sistemul de educaţie.
 
Noua Lege a Educaţiei se va aplica în următorul an şcolar, dacă se adoptă până la 1 septembrie