Intoarcere la pagina principala SNAC Romania
Login
Strategia Nationala de Actiune Comunitara Strategia SNAC Asociatia SNAC Forumul SNAC
Inregistrare Introduceti numele dvs. de utilizator
Introduceti parola dvs.
 

Ziua Voluntarului

În ziua de vineri, 12 Martie 2010, la Școala Specială nr. 2 “Constantin Pufan”din Galați a fost sărbătorită “Ziua Voluntarului” în cadrul proiectului Strategia Națională Acțiunea Comunitară .Acest proiect a fost introdus în România de catre baroneasa Emma Nicholson raportorul Uniunii Europene la acea data, în anul 2003 și cuprinde licee , școli speciale și centre de plasament .

Este remarcabil numărul mare de voluntari și copii care au fost implicați în S.N.A.C. în fiecare din județele României precum și entuziasmul cu care aceștia au acționat la nivelul comunității lor .

Școala Specială nr. 2 “Constantin Pufan” a intrat în acest proiect în anul 2005 și colaborează cu 5 licee : Liceul de Artă”Dimitrie Cuclin”, Liceul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, Liceul Metalurgic, Grup Şcolar „Dumitru Moţoc” şi Colegiul Tehnic „Traian Vuia.”

Până în prezent colaborarea a fost densă , a cuprins activităţi ample , mult îndrăgite de copii . Voluntarii ( elevii din licee ) şi-au luat întotdeauna rolul în serios , au fost ca nişte surori sau fraţi mai mari pentru copiii din şcoala noastră .S-a consumat timp , dar mai ales dăruire , însă bucuria întipărită pe chipul copiilor cu dizabilităţi şi nerăbdarea cu care aşteaptă urmatoarea acţiune din cadrul proiectului ne determină să credem ca pe ansamblu a fost şi este o investiţie ce nu a rămas făra ecou în sufletele acestor copii .

“Ziua Voluntarului” a cuprins următoarele activităţi :
- activitate în perechi 1 la 1 (voluntar-beneficiar) ;
- activitate de evaluare a celor mai bune eseuri de către un juriu alcătuit din profesori din școala specială(fiecare voluntar a avut de realizat un eseu cu titlul “Să înțelegem copiii cu dizabilități”;
- un spectacol ce a cuprins dansuri moderne , populare , cântece și poezii.

La sfârșit s-a organizat o mică petrecere cu tort și surprize pentru a demonstra o dată-n plus ,că eforturile depuse pe parcursul proiectului sunt apreciate ,iar munca lor este utilă comunității în care trăim.

Activitatea s-a desfășurat în cantina Școlii Speciale nr.2 “Constantin Pufan” și a avut ecou atât în ziarul gălățean “Viața Liberă” cât și la televiziunea “TV Galați”

DIRECTOR,
prof. MARIA DOMINTEANU

 
 
Oportunitati voluntari
Comunitate
Prezentare activitate
Educatie
Cursuri
Evenimente
Resurse si fonduri
Intrebari frecvente
Documente
Legislatie

Cristian Adomniţei a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu Silano Marseglia ...
 
Ministerul Educaţiei va organiza Conferinţa Naţională Învăţământul profesional şi tehnic şi învăţământul superior în România
 
55 de scurt/metraje de la licee din toată ţara la Festivalul de film antiviolenţă de la Constanţa
 
Sindicalistul PDL-ist Croitoru vorbeşte despre politizarea învăţământului
 
În perioada 30 mai-1 iunie 2008, va avea loc la Tg. Mureş, Festivitatea de Premiere SNAC 2008. Festivitatea de premiere include şi un concurs naţional de dans şi muzică, pe două secţiuni: modern şi tradiţional.
 
Dezvoltarea retelei SNAC 2006-2007
 
Recunoaşterea, la nivel naţional, a certificatelor de voluntar şi a celor de coordonator SNAC.
 
Facultăţile vor fi ierarhizate în anul 2011. De ce critică angajatorii universităţile?
 
Ecaterina Andronescu a dat masterate neevaluate la tot poporul. Cum a ajuns România să aibă patru tipuri de master
 
Senatul adoptă ordonanţa privind desfiinţarea învăţământului la distanţă la Spiru Haret
 
Şcoala românească, ring de box sau scenă pentru exhibiţionişti
 
În România se studiază materii fără noimă, de care studenţii se împiedică, crede un student african
 
Romania - in top la capitolul “Violenta scolara”
 
Costul elevului şi leafa profesorului
 
Şcoala, după reforma Funeriu: Şcolile din sate se vor rări, profesorii vor preda mai mult, clasele vor deveni mai mari
 
Standardele de cost sunt stabilite pe baza unor coeficienţi de diferenţiere pentru fiecare nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare sau domeniu, în funcţie de numărul de elevi, de limba de predare, de mediul urban sau rural.
 
Sindicatele din educaţie cred că OUG 114/2009 privind disponibilizările din învăţământ poate fi modificată, dacă reprezentanţii Guvernului vor avea un dialog serios cu reprezentanţii cadrelor didactice, care susţin că acest act normativ a încălcat principii fundamentale.
 
Numărul maxim de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 a fost diminuat cu 10% faţă de nivelul aprobat în 2004, cu peste 33.000 posturi, la un total de 306.000 locuri bugetate, reducerea urmând să fie aplicată în două etape, până la 31 august şi 31 decembrie 2010.
 
Reforma curriculara in invatamantul preuniversitar
 
Preşedintele Băsescu a declarat, marţi seară, la OTV, referitor la decizia privind reducerea de posturi din educaţie, că vor pleca din sistem suplinitorii şi cadrele didactice aflate la pensie şi că o eventuală reformă curiculară va genera alte disponibilizări din sistemul de educaţie.
 
Noua Lege a Educaţiei se va aplica în următorul an şcolar, dacă se adoptă până la 1 septembrie