Intoarcere la pagina principala SNAC Romania
Login
Strategia Nationala de Actiune Comunitara Strategia SNAC Asociatia SNAC Forumul SNAC
Inregistrare Introduceti numele dvs. de utilizator
Introduceti parola dvs.
 

Dependenţa de internet, favorizată de depresie în cazul adolescenţilor

Majoritatea copiilor şi a adolescenţilor se confruntă cu riscuri mai mari de a deveni dependenţi de internet dacă sunt deprimaţi, ostili sau suferă de sindromul ADHD, potrivit unui studiu dat recent publicităţii, informează CNN News.

Deşi dependenţa de internet nu este recunoscută oficial ca un diagnostic medical, unul dintre simptomele acesteia este timpul mare alocat jocurilor pe calculator, care afectează capacitatea de a lua decizii în viaţa de zi cu zi.
Studiile anterioare arătau că până la 17,95% dintre adolescenţi sunt dependenţi de internet, numărul acestora fiind mai mare în ţările din Est, comparativ cu cel din cele occidentale.
Potrivit unui nou studiu realizat în Taiwan, pe un eşantion de 2.293 de elevi în clasa a şaptea, simptomele dependenţei de internet includ petrecerea pe calculator a unui număr mai mare de ore decât utilizatorul intenţionase, precum şi semne de insatisfacţie în timpul activităţilor offline, cum ar fi anxietate, plictiseală, iritabilitate.

Din cercetările derulate de Centrul Medical Universitar Kaohsiung din Taiwan a rezultat că sindromul neurologic al deficitului de atenţie (ADHD) este asociat dependenţei de internet în rândul copiilor. În ceea ce priveşte fetele, depresia şi sociofobia sunt asociate excesului de activitate în mediul online.

Băieţii sunt mai mult expuşi dependenţei de internet decât fetele, la fel şi cei care folosesc internetul mai mult de 20 de ore pe săptămână.

"Studiul indică faptul că tinerii care sunt hiperactivi sau sunt diagnosticaţi cu sindromul ADHD găsesc în internet un refugiu perfect", a spus Michael Gilbert, cercetător la Universitatea din California.

Dependenţa de internet a luat cea mai mare amploare în ţările din Asia. În 2008, de exemplu, un sondaj realizat în China a arătat că peste patru milioane de adolescenţi petrec mai mult de şase ore pe zi în mediul online.

Michael Gilbert susţine că familiile ar trebui să încerce să integreze internetul în viaţa domestică. "A pune computerul într-un loc foarte expus, cum este holul, poate integra internetul în viaţa normală, nu să-l asocieze activităţilor realizate în secret", a spus el.

Cercetătorul crede că personalul din învăţământ şi specialiştii în probleme de sănătate trebuie să ia în serios potenţialul clinic al dependenţei de internet, care ar putea deveni una dintre problemele de sănătate publică majore ale secolului XXI.

 
 
Oportunitati voluntari
Comunitate
Prezentare activitate
Educatie
Cursuri
Evenimente
Resurse si fonduri
Intrebari frecvente
Documente
Legislatie

La Școala Specială nr. 2 “Constantin Pufan”din Galați a fost sărbătorită “Ziua Voluntarului”.
 
Lupta pentru regionalizarea Romaniei
 
Homeschooling - De ce refuză o familie să-şi trimită copiii la şcoală
 
Macroregiunea V sau Coloana a cincea?
 
Manualele româneşti ne îndobitocesc copiii. Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor pune în discuţie `balastul` din manuale
 
Legea Educaţiei intră în dezbatere publică până la 1 martie. Funeriu o vrea gata până la toamnă şi promite dezumflarea programei: "Nu mai avem timp"
 
Profesorii atacă în justiţie eliminarea sporurilor şi pregătesc pichetarea Ministerului Educaţiei
 
Copiii-cobai, incluşi în testarea vaccinului Cantgrip, primesc 600 de euro
 
Parlamentari din Consiliul Europei cer comisie de anchetă pe subiectul `falsei pandemii` de gripă A/H1N1
 
Streinu Cercel induce panica in populatie - afirma consilierul prezidential Virgil Paunescu. Romania nu va importa niciun vaccin
 
PANICA indusa prin propaganda TV – explicatia pentru valul de oameni care se vaccineaza FARA SA STIE EFECTELE ADVERSE. Continua presiunile fantastice pe medicii de familie!
 
Virusul gripei porcine a fost creat în laborator
 
Violenţa în şcoli persistă pe fondul ineficienţei măsurilor anunţate de autorităţi
 
“Nu vă fie teamă de ce aduce Noul An! ..."
 
Angajaţii din învăţământ nu vor fi afectaţi de OUG 114 până la 31 august 2010
 
Alegerea între pensie şi catedră va lăsa universităţile fără profesori la doctorate. Rectoratele au demarat protestele.
 
Legea educaţiei trebuia dezbătută în Parlament, pentru a permite implicarea societăţii civile
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că măsurile pentru aplicarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2009 vor fi luate în funcţie de cifra de şcolarizare şi a reasigurat că nici un post nu va fi pierdut până la 31 august 2010.
 
Bacalaureatul nu va avea modificări faţă de ceea ce s-a anunţat deja, pentru că merge înainte pe bază de ordonanţă de urgenţă. Directorii de şcoli pot fi membri de partid, pentru că interdicţia nu e prevăzută de Constituţie.
 
Noua Lege a Educaţiei se va aplica în următorul an şcolar, dacă se adoptă până la 1 septembrie