Intoarcere la pagina principala SNAC Romania
Login
Strategia Nationala de Actiune Comunitara Strategia SNAC Asociatia SNAC Forumul SNAC
Inregistrare Introduceti numele dvs. de utilizator
Introduceti parola dvs.
 

Astronomii au realizat prima hartă tridimensională a spaţiului interstelar din jurul sistemul nostru solar. VEZI FOTO

11 FEBRUARIE 2010

Spaţiul interstelar nu este chiar un vid, fiind umplut cu rămăşiţe gazoase ale unor supernove care au aruncat plasmă, aceasta fiind propulsată de  vânturile solare în urmă cu miliarde de ani. O parte dintre aceste gaze se unesc în structuri magnetizate, asemănătoare norilor, cel mai apropiat de noi fiind numit foarte plastic „puful local”.

Chiar şi aşa, sistemul nostru solar este situat într-un volum de spaţiu care conţine de 10 ori mai puţine gaze decât media galactică. Soarele şi toate stelele din apropiere sunt situate într-o cavitate numită, deloc surprinzător, Cavitatea Locală care are circa 300 de ani lumină în diametru.

Prezenţa acestei regiuni este cunoscută de mult timp, dar o echipă internaţională de astronomi a creat o hartă tridimensională a acestei fascinante zone din spaţiu. Echipa, condusă de Barry Y. Welsh de la Berkeley , University of California, a reuşit să producă această hartă folosind spectrul luminii de la peste 1800 de stele, până la distanţe de 2600 de ani lumină.

Potrivit discovery.com, când lumina circulă prin spaţiul interstelar, trece prin gazele rarefiate dintre stele. Când lumina este receptată pe Pământ, un instrument numit spectograf analizează această radiaţie. Welsh a folosit European Southern Observatory (ESO) pentru a pune la punct un studiu complet a desităţii mediului interstelar din jurul nostru.

Deşi motivele pentru care puful local are structura identificată sunt necunoscute, Cavitatea Locală se cred că s-a format în urma exploziilor unor supernove care s-au produs în apropiere.

 
 
Oportunitati voluntari
Comunitate
Prezentare activitate
Educatie
Cursuri
Evenimente
Resurse si fonduri
Intrebari frecvente
Documente
Legislatie

La Școala Specială nr. 2 “Constantin Pufan”din Galați a fost sărbătorită “Ziua Voluntarului”.
 
Lupta pentru regionalizarea Romaniei
 
Homeschooling - De ce refuză o familie să-şi trimită copiii la şcoală
 
Macroregiunea V sau Coloana a cincea?
 
Manualele româneşti ne îndobitocesc copiii. Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor pune în discuţie `balastul` din manuale
 
Legea Educaţiei intră în dezbatere publică până la 1 martie. Funeriu o vrea gata până la toamnă şi promite dezumflarea programei: "Nu mai avem timp"
 
Profesorii atacă în justiţie eliminarea sporurilor şi pregătesc pichetarea Ministerului Educaţiei
 
Copiii-cobai, incluşi în testarea vaccinului Cantgrip, primesc 600 de euro
 
Parlamentari din Consiliul Europei cer comisie de anchetă pe subiectul `falsei pandemii` de gripă A/H1N1
 
Streinu Cercel induce panica in populatie - afirma consilierul prezidential Virgil Paunescu. Romania nu va importa niciun vaccin
 
PANICA indusa prin propaganda TV – explicatia pentru valul de oameni care se vaccineaza FARA SA STIE EFECTELE ADVERSE. Continua presiunile fantastice pe medicii de familie!
 
Virusul gripei porcine a fost creat în laborator
 
Violenţa în şcoli persistă pe fondul ineficienţei măsurilor anunţate de autorităţi
 
“Nu vă fie teamă de ce aduce Noul An! ..."
 
Angajaţii din învăţământ nu vor fi afectaţi de OUG 114 până la 31 august 2010
 
Alegerea între pensie şi catedră va lăsa universităţile fără profesori la doctorate. Rectoratele au demarat protestele.
 
Legea educaţiei trebuia dezbătută în Parlament, pentru a permite implicarea societăţii civile
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că măsurile pentru aplicarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2009 vor fi luate în funcţie de cifra de şcolarizare şi a reasigurat că nici un post nu va fi pierdut până la 31 august 2010.
 
Bacalaureatul nu va avea modificări faţă de ceea ce s-a anunţat deja, pentru că merge înainte pe bază de ordonanţă de urgenţă. Directorii de şcoli pot fi membri de partid, pentru că interdicţia nu e prevăzută de Constituţie.
 
Noua Lege a Educaţiei se va aplica în următorul an şcolar, dacă se adoptă până la 1 septembrie