Intoarcere la pagina principala SNAC Romania
Login
Strategia Nationala de Actiune Comunitara Strategia SNAC Asociatia SNAC Forumul SNAC
Inregistrare Introduceti numele dvs. de utilizator
Introduceti parola dvs.
 

Copiii-cobai, incluşi în testarea vaccinului Cantgrip, primesc 600 de euro

Vaccinul împotriva gripei noi se testează, contra cost, pe copii proveniţi din familii sărace. Aproape 600 de euro este suma pe care părinţii o primesc pentru că îşi expun micuţii unor riscuri necunoscute. Şi totul se petrece incognito. Oficial, copiii sunt consideraţi voluntari

Autorităţile de la Bucureşti au decis: copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani vor fi imunizaţi împotriva virusului A/H1N1. Cel mai probabil, spun oficiali din Ministerul Sănătătţii, vaccinarea va începe în următoarele săptămâni, în condiţiile în care  faza finală a testelor este aproape gata. Potrivit lui Radu Iordachel, directorul Institutului Cantacuzino, ultima etapă a constat în testarea vacciniului Cantgrip pe 400 de copii la Timişoara şi Arad.  

Potrivit unei analize a cotidianului România liberă, oficialii nu vor să clarifice în ce condiţii poate fi supus un minor de 6 până la 16 ani la teste care i-ar putea afecta sănătatea, şi cu ce drept, legal şi moral, decide adultul în numele copilului ca acesta să fie pus în postura de cobai şi expus la posibile reacţii adverse ale vaccinului inoculat.

Potrivit sursei citate,  copilul-cobai va trebui să stea internat 48 de ore,  iar părinţii primesc în schimb 350 de euro după 21 de zile.  Potrivit doctorilor, în aceşti bani sunt incluse costurile cu vaccinarea şi testele de imunitate.  Copilul va rămâne sub supravegherea doctorilor încă 6 luni, iar la final părinţii mai primesc încă 200 de euro.

Responsabilii de la Bucuresti şi Arad au oferit  răspunsuri evazive cu privire la acest subiect.

"Studiul e confidential", a spus dr. Dana Negru, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad . "E o procedură internă a firmei care realizează testarea. Nu ţine de noi", a declarat şi directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordachel, iar de la Biroul de Presă al Ministerului Sănătăţii s-a transmis că nu pot oferi  informaţii momentan.

Testarea Cantgrip pe copii este realizată de firma IFE Human Pharmacology (rebotezata recent Pierrel Research HP-RO), cu puncte de lucru deschise la Arad şi Timişoara. La Arad, sediul societăţii funcţionează la parterul unui bloc dintr-un cartier marginaş al oraşului, alături de alte trei cabinete ale unor medici de familie.

 
 
Oportunitati voluntari
Comunitate
Prezentare activitate
Educatie
Cursuri
Evenimente
Resurse si fonduri
Intrebari frecvente
Documente
Legislatie

Cristian Adomniţei a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu Silano Marseglia ...
 
Ministerul Educaţiei va organiza Conferinţa Naţională Învăţământul profesional şi tehnic şi învăţământul superior în România
 
55 de scurt/metraje de la licee din toată ţara la Festivalul de film antiviolenţă de la Constanţa
 
Sindicalistul PDL-ist Croitoru vorbeşte despre politizarea învăţământului
 
În perioada 30 mai-1 iunie 2008, va avea loc la Tg. Mureş, Festivitatea de Premiere SNAC 2008. Festivitatea de premiere include şi un concurs naţional de dans şi muzică, pe două secţiuni: modern şi tradiţional.
 
Dezvoltarea retelei SNAC 2006-2007
 
Recunoaşterea, la nivel naţional, a certificatelor de voluntar şi a celor de coordonator SNAC.
 
Facultăţile vor fi ierarhizate în anul 2011. De ce critică angajatorii universităţile?
 
Ecaterina Andronescu a dat masterate neevaluate la tot poporul. Cum a ajuns România să aibă patru tipuri de master
 
Senatul adoptă ordonanţa privind desfiinţarea învăţământului la distanţă la Spiru Haret
 
Şcoala românească, ring de box sau scenă pentru exhibiţionişti
 
În România se studiază materii fără noimă, de care studenţii se împiedică, crede un student african
 
Romania - in top la capitolul “Violenta scolara”
 
Costul elevului şi leafa profesorului
 
Şcoala, după reforma Funeriu: Şcolile din sate se vor rări, profesorii vor preda mai mult, clasele vor deveni mai mari
 
Standardele de cost sunt stabilite pe baza unor coeficienţi de diferenţiere pentru fiecare nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare sau domeniu, în funcţie de numărul de elevi, de limba de predare, de mediul urban sau rural.
 
Sindicatele din educaţie cred că OUG 114/2009 privind disponibilizările din învăţământ poate fi modificată, dacă reprezentanţii Guvernului vor avea un dialog serios cu reprezentanţii cadrelor didactice, care susţin că acest act normativ a încălcat principii fundamentale.
 
Numărul maxim de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 a fost diminuat cu 10% faţă de nivelul aprobat în 2004, cu peste 33.000 posturi, la un total de 306.000 locuri bugetate, reducerea urmând să fie aplicată în două etape, până la 31 august şi 31 decembrie 2010.
 
Reforma curriculara in invatamantul preuniversitar
 
Preşedintele Băsescu a declarat, marţi seară, la OTV, referitor la decizia privind reducerea de posturi din educaţie, că vor pleca din sistem suplinitorii şi cadrele didactice aflate la pensie şi că o eventuală reformă curiculară va genera alte disponibilizări din sistemul de educaţie.
 
Noua Lege a Educaţiei se va aplica în următorul an şcolar, dacă se adoptă până la 1 septembrie