Intoarcere la pagina principala SNAC Romania
Login
Strategia Nationala de Actiune Comunitara Strategia SNAC Asociatia SNAC Forumul SNAC
Inregistrare Introduceti numele dvs. de utilizator
Introduceti parola dvs.
 

Profit pe sanatate

PANICA indusa prin propaganda TV – explicatia pentru valul de oameni care se vaccineaza FARA SA STIE EFECTELE ADVERSE. Continua presiunile fantastice pe medicii de familie!

DEZVALUIRI SOCANTE DESPRE TAMIFLU, GRIPELE AVIARA SI PORCINA SI DESPRE DR. STREINU-CERCEL. “Doar 25% e porcina din ce se declara!”

UPDATE – intr-adevar, inca se mai misca in front (si tot pe site-ul Antena3), semn ca blocada informationala poate fi sparta! Regretabil insa ca informatia critica ajunge pe unele canale media importante doar cu greu si doar dupa ce ea este cautata si facuta publica de site-urile (blamate) crestine. Asa a fost si cu interviul din Der Spiegel al epidemiologului Th. Jefferson, ajuns pe portalul Hotnews doar dupa ce a aparut la noi pe site…

* Antena3: Oficial european: Pandemia de gripă nouă e falsă. Companiile farmaceutice vor fi investigate
* Hotnews: Antropologul Vintila Mihailescu a discutat online cu cititorii : Societatea de consum a invatat de curind ca frica vinde. Iar frica de moarte, cel mai mult

Societatea de consum a invatat de curind ca frica vinde. Iar frica de moarte, cel mai mult. Acesta este fondul comun planetar si nu doar romanesc al intregii intimplari. Pe de alta parte, toata lumea crede ca nu iese fum fara foc. Deci, chiar daca reactia este irationala, prudenta este mama intelepciunii. Bineinteles ca vaccinarea este si o afacere, dar intra in ceea ce se cheama generic lobby. Cit de moral este un astfel de lobby, vom mai discuta. [...]

Televiziunile din toata lumea, nu doar din Romania, au transmis insistent informatii despre diferitele forma de gripa. Deci, “intoxicarea” exista de multa vreme. Dara iata a ca a trebuit sa moara o “vedeta” pentru ca aceasta “intoxicare” sa se transforme in frica, iar frica in decizia de a cauta remediul. Fenomenul nu are nici o legatura cu democratia. Sau, dimpotriva chiar, este un fenomen “democratic”. [...]

Gratuitatea exista si inainte, deci nu acesta pare sa fie motivul principal. Aparitia la TV a cozilor a fost insa un motiv esential de imbulzire: coada produce coada. Sa nu uitam ca majoritatea erau virstinici, care mai au irational amintirea cozilor de pe vremuri, cind daca vedeai o coada te asezai la ea chiar daca nu stiai ce se vinde. [...]

Nu am date statistice, dar, din cite imi amintesc, in majoritatea cazurilor nu s-a facut diferentierea intre cei care au fost victima directa a gripei porcvine si cei la care aceasta a potentat doar afectiuni deja existente. Aceasta nediferentiere este, cred, in sine una foarte grava, deoarece intretine confuzia si frica irationala. [...]

Vaccinurile “traditionale” au avut timp sa fie testate, iar riscul lor este evaluat statistic. Si, de cele mai multe ori, asumat (e bine, nu e bine – nu stiu). Vaccinul despre care vorbim in cazul de fata nu a avut timp sa fie testat, iar boala la care se refera este rezultatul unor mutatii genetice recente, si ele prea putin cunoscute. Cele intimplate recent par a fi, deci, efectul combinat al unei necunoasteri, a unei frici induse de aceasta necunoastere si al unui optimism la fel de irational ca “poate foloseste”.

***

frica

Minciuna are picioare scurte si inca mai misca unii in front. Pe Antena 3 a aparut (probabil) prima (!!) stire din toata media noastra legata de potentialele efecte adverse ale vaccinului produs de Institutul Cantacuzino. Cum se poate caracteriza aceasta mutenie generala, la care astfel de stiri reprezinta numai exceptia, in conditiile in care campania de vaccinare a inceput de luni intregi si in ultimele zile a cunoscut un adevarat boom? Cumva viciere a consimtamantului informat?

Cata libertate vor mai avea insa medicii de familie, avand in vedere teroarea exercitata in aceste zile de sistem – dar si de pacientii instigati prin manipulare – asupra lor, campania crunta de culpabilizare mediatica si presiunea amenintarilor “de sus” cum ca urmeaza sa fie supusi la inspectii drastice?

Mai aflam si lucrul ingrijorator ca s-a dat “liber” la vaccinari simultane (cel de gripa porcina si cel de gripa sezoniera) desi anterior acest lucru era oprit. Graba mare si eficienta maxima, nu-i asa? Se justifica orice risc, numai cotele de vaccinati sa iasa! Iar in “Adevarul de seara” de ieri citeam declaratia nonsalanta a “eroului” Streinu-Cercel, intrebat daca nu exista riscul ca unii cetateni sa se vaccineze de doua ori: “Nu pateste nimeni nimic daca se duce de doua ori la vaccin. Important este sa il faca”. Mai este cineva lucid si responsabil in tara asta?

Citind si privind cu atentie reportajele facute la cozile pentru vaccinare, vedem motivatia oamenilor de a se vaccina: PANICA, FRICA DUSA LA EXTREM, sau convingerea indusa de “propaganda TV” (sunt cuvintele folosite chiar de persoane intervievate de mass-media). Psihoza e impinsa pana acolo incat medicii de familie se tem sa nu fie efectiv linsati de oamenii ingroziti ca nu le ajung vaccinul!

Asadar, asta se presupune ca trebuie sa fim? Popor bantuit de frici induse prin propaganda TV? De ce nu au curajul si demnitatea sa duca o campanie normala, cu “cartile pe masa”, adica in care sa fie prezente TOATE opiniile specialistilor? De ce recurg la mijloace totalitare si la atitudini de maxima agresivitate? Ce au de ascuns? Vom vedea mai jos…

mensonge***

* Antena3:

Românii se vaccinează anti-AH1N1 fără să ştie ce conţine o doză. Află care este componenţa vaccinului

thimerosal-150x150Un român din 70 s-a vaccinat deja împotriva gripei porcine. Isteria continuă şi Ministerul Sănătăţii are toate şansele să consume toate cele 1,4 milioane de doze pregătite. Există şi o mare problemă: oamenii nu ştiu posibilele efecte adverse ale vaccinului şi nici ce să facă dacă li se întâmplă ceva. Bilanţul victimelor se apropie de 100 de persoane. Cel al infectărilor este de 70 de ori mai mare. Iar cel al vaccinărilor de 2.000 de ori mai mare. Isteria gripei porcine a cuprins România după moartea unui om de televiziune. A fost momentul în care românii au trecut de la indiferenţă la disperare. Cu mic, cu mare, oamenii stau ore în şir la coadă pentru o doză de vaccin. Mulţi nici nu ştiu ce conţine vaccinul. O doză de vaccin are 0,5 mililitri şi conţine antigen de virus gripal, cultivat pe ouă de găină, tiomersal şi o soluţie tampon salină. Problema este Tiomersalul, o substanţă bazată pe mercur. Substanţa are diverse efecte adverse, având o acţiune toxică la nivelul ţesutului nervos. Prezenţa Tiomersalului în organism poate genera abcese, granuloame şi inflamaţii. Un reputat neurochirurg francez spune chiar că vaccinul poate provoca boli grave, ca scleroza în plăci, artrita reumatoidă şi lupusul. Totuşi, potrivit majorităţii medicilor, cantitatea din vaccinul antigripal este prea mică pentru a fi periculoasă. Oamenii trebuie să mai ştie că vaccinarea este contraindicată persoanelor cu diverse alergii, celor care iau medicamente anticoagulante, celor cu stări febrile şi gravidelor aflate în primele luni de sarcină. Lumea se vaccinează însă cu ochii închişi, în toată ţara.

VACCIN ANTIGRIPAL Compoziţie (0,5 ml): – Antigen de virus gripal, cultivat pe ouă de găină - Tiomersal – Soluţie tampon salină (clorură de sodiu, fosfat monoacid de sodiu dihidrat, fosfat monopotasic şi apă pentru preparate injectabile) INTERZIS LA VACCINARE - persoane cu alergii - persoane care iau substanţe anticoagulante - persoane cu stări febrile - gravide în primele luni de sarcină

Coadă la vaccinare. Au fost deschise 21 de centre în Bucureşti

Isteria AH1N1 nu i-a cuprins pe toţi românii. La Timişoara sau în Dâmboviţa, nici vorbă de coadă la vaccinare. La Iaşi, unde s-a înregistrat primul focar de gripă nouă, în acest weekend s-au vaccinat doar 140 de oameni la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu.

* EvZ:

EDITORIALUL EVZ: Declicul Toni Tecuceanu

… Vorbim de spre un fenomen. Oamenii, când se întâlnesc, se întreabă automat: Ce mai faci? Te-ai vaccinat? Iată, s-a produs un declic. De ce? Toată lumea e de acord că declicul a fost moartea actorului Toni Tecuceanu.

De ce acest fapt tragic a fost atât de devastator în percepţia opiniei publice? De vină trebuie să fie mass-media, în special televiziunea. Probabil că a contat chiar mai mult faptul că a fost vorba despre o vedetă TV, decât că era o persoană tânără, care părea să nu fi avut probleme de sănătate.[...]

Dintr-odată, li s-a făcut teamă. Le-a fost frică să n-o păţească ei înşişi. „Imaginile susceptibile de a impresiona mulţimile sunt cele simple şi puternice”, spunea Gustave Le Bon în 1895.

Notorietatea cazului, survenită într-un moment de acalmie în ceea ce priveşte ştirile (discuţiile despre buget sunt plictisitoare), şi preocuparea românilor pentru propria lor securitate, sănătate, viaţă (şi a celor apropiaţi) au făcut ca impactul să fie covârşitor. Aşa s-a produs declicul şi aşa a fost posibil fenomenul pe care jurnaliştii s-au grăbit să-l denumească „isterie”.

În afară de aceste elemente, cred că a mai fost ceva. N-am reuşit să identific exact ce. Să fie răspunsul în teoria memelor, lansată de Dawkins? E vorba despre mimetismul românesc, despre puterea de influenţare a maselor de către televiziune? Dar de ce unele informaţii devin meme, iar altele nu? (Meme – „ceea ce e de copiat”, la Susan Balckmore; idee/discuţie care creşte şi se răspândeşte de la individ la individ). Aceasta e întrebarea.

1Să căutăm răspunsul în psihologia mulţimilor şi atât? Nu ştiu. Dar aşa se ajunge la ideea manipulării maselor. „Ca urmare a credulităţii lor, ele sunt uşor excitabile… Există astfel posibilitatea ca masele să fie manipulate şi dirijate într-o direcţie dorită de conducător…” (Gustave Le Bon).

Iar sociologul timişorean Alin Gavreliuc merge mai departe, vorbind despre „amenajarea profitabilă a anxietăţii şi gestionarea în folos propriu a temerilor colective”.

E gripa porcină „amenajabilă”, în folosul unor lideri cu ambiţii politice? Posibil. Atenţie, ştirile despre tuberculoză nu sunt „amenajabile”! „Ar fi ştiri despre ignoranţa, ineficienţa şi iresponsabilitatea sistemului de sănătate şi de spre perversitatea patronajului său”, spune Gavreliuc.

Nu ştiu dacă „declicul Toni Tecuceanu” a fost/va fi manipulat politic. Dar cred că acest caz trebuie studiat în teoria declicului, care poate fi (este) folosită cu succes în politică, armată, publicitate, comercial ş.a.m.d.

Românii suferă de febra vaccinării (vezi si VIDEO)

Swine_Flu_Hysteria_by_Latuff2“Sunt în vârstă şi am o nepoţică mică, care nu se poate vaccina. Nu vreau să ia de la mine, Doamne Fereşte! Mai bine o protejez. De când s-au înmulţit decesele, m-am panicat!”, ne-a declarat o doamnă care spune că a aşteptat o oră şi jumătate la rând. O altă persoană a intervenit: “Mi-a fost frică să nu mor! Prea am văzut atâta lume şi am zis că e bine să vin să-l fac”. În timp ce la centrul din Pasajul Universităţii, oamenii au aşteptat ore în şir ca să se vaccineze, punctul de imunizare de la Spitalul Filantropia era gol. “Mi-a spus o vecină că aici nu ar fi nimeni şi pentru că tot locuiesc în apropiere, am venit aici să mă vaccinez. Am văzut atâtea cazuri şi mi-e să nu se întâmple ceva mai devreme sau mai târziu. Până acum, nu am luat în serios pandemia asta”, ne-a spus o pensionară, care tocmai se vaccinase.

* Gandul:

Coadă. Speriaţi de gripă, dar fără multe informaţii legate de imunizare. Românii au inventat vaccinul volant. Cum s-au înghesuit trecătorii să se vaccineze în pasajul de la Universitate crezând că doar acolo e gratis

* NEWSIN: Ministerul Sănătăţii va verifica, de marţi, vaccinarea anti A/H1N1 la medicii de familie

Desfăşurarea vaccinării împotriva gripei noi în cabinetele medicilor de familie va fi verificată, începând de marţi, de o echipă a Ministerului Sănătăţii condusă de secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, informează reprezentanţii ministerului. În paralel, inspectorii sanitari de stat desfăşoară, în perioada 7-27 ianuarie, acţiuni similare şi în cazul vaccinărilor din programul naţional de vaccinare, dar şi împotriva gripei sezoniere. În cadrul videoconferinţei organizată pe 7 ianuarie cu direcţiile de Sănătate Publică, Adrian Streinu-Cercel a atras atenţia medicilor de familie că au fost primite reclamaţii din partea pacienţilor în legătură cu lipsa vaccinurilor din cabinetele de medicină primară şi cu refuzul medicilor de a vaccina împotriva gripei A/H1N1. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii atrag atenţia că refuzul medicilor de familie de a vaccina cetăţenii şi obligarea acestora de a semna declaraţii prin care să-şi asume eventuale reacţii adverse ale vaccinului pot duce la sancţionare.

* Adevarul:

Cine e de vină pentru breşa „porcină“?

Clujenilor nu le ajung dozele de vaccin împotriva gripei porcine

* Romania Libera: Isteria porcina confirma teama de imbolnavire

“111vaccin-pasaj-universitatIn ceea ce priveste gripa noua, boala a ramas la acelasi nivel – mediu spre usor – si exista aceleasi categorii de risc. Singura diferenta este ca nu mai exista gripa sezoniera, ci doar pandemica. In acest moment, activitatea pandemica mai intensa este in Estul Europei, dar speram ca dupa jumatatea lunii ianuarie totul sa se calmeze“, a declarat Victo Oslavsky, reprezentantul OMS in Romania.

Totusi, imbulzeala de la usile spitalelor nu este privita cu ochi buni de multi medici, care se tem de o alta pandemie, cea a isteriei. “Declaratiile autoritatilor nu fac altceva decat sa stimuleze panica. La un moment dat o sa se termine dozele, iar pana cand Institutul «Cantacuzino» va produce altele, multi oameni care au ramas nevaccinati vor ajunge sa linseze medicii de familie pentru ca nu mai au de unde sa le dea vaccinuri. Deocamdata ni s-au livrat dozele de vaccin (mult mai putine raportat la numarul de pacienti inscrisi pe liste), dar fara nici un fel de instructiuni sau recomandari speciale. Aplicam si noi ceea ce stim, reguli generale referitoare la vaccinuri”, ne-a declarat unul dintre medicii de familie ale caror cabinete au fost asaltate, in ultimele zile, de oameni veniti sa se vaccineze.

In ciuda semnalelor linistitoare, medicii sunt bulversati chiar de declaratiile autoritatilor. Daca la inceputul pandemiei fiecare medic primise instructiuni clare ca numai la trei saptamani-o luna dupa efectuarea vaccinului impotriva gripei sezoniere sa se faca imunizarea contra porcinei, acum reprezentantii vaccine-dublaMinisterului Sanatatii spun ca cele doua vaccinuri se pot face in aceeasi zi “unul in mana stanga, altul in mana dreapta”. “Am facut vaccinul impotriva gripei de sezon in decembrie si am vrut sa fac, la cateva zile, si vaccinul antiporcin, dar medicul de familie mi-a spus ca asa ceva nu se poate, ca sunt instructiuni clare referitoare la acest lucru”, ne-a declarat A.S.

Sursa http://www.razbointrucuvant.ro/

 
 
Oportunitati voluntari
Comunitate
Prezentare activitate
Educatie
Cursuri
Evenimente
Resurse si fonduri
Intrebari frecvente
Documente
Legislatie

Cristian Adomniţei a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu Silano Marseglia ...
 
Ministerul Educaţiei va organiza Conferinţa Naţională Învăţământul profesional şi tehnic şi învăţământul superior în România
 
55 de scurt/metraje de la licee din toată ţara la Festivalul de film antiviolenţă de la Constanţa
 
Sindicalistul PDL-ist Croitoru vorbeşte despre politizarea învăţământului
 
În perioada 30 mai-1 iunie 2008, va avea loc la Tg. Mureş, Festivitatea de Premiere SNAC 2008. Festivitatea de premiere include şi un concurs naţional de dans şi muzică, pe două secţiuni: modern şi tradiţional.
 
Dezvoltarea retelei SNAC 2006-2007
 
Recunoaşterea, la nivel naţional, a certificatelor de voluntar şi a celor de coordonator SNAC.
 
Facultăţile vor fi ierarhizate în anul 2011. De ce critică angajatorii universităţile?
 
Ecaterina Andronescu a dat masterate neevaluate la tot poporul. Cum a ajuns România să aibă patru tipuri de master
 
Senatul adoptă ordonanţa privind desfiinţarea învăţământului la distanţă la Spiru Haret
 
Şcoala românească, ring de box sau scenă pentru exhibiţionişti
 
În România se studiază materii fără noimă, de care studenţii se împiedică, crede un student african
 
Romania - in top la capitolul “Violenta scolara”
 
Costul elevului şi leafa profesorului
 
Şcoala, după reforma Funeriu: Şcolile din sate se vor rări, profesorii vor preda mai mult, clasele vor deveni mai mari
 
Standardele de cost sunt stabilite pe baza unor coeficienţi de diferenţiere pentru fiecare nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare sau domeniu, în funcţie de numărul de elevi, de limba de predare, de mediul urban sau rural.
 
Sindicatele din educaţie cred că OUG 114/2009 privind disponibilizările din învăţământ poate fi modificată, dacă reprezentanţii Guvernului vor avea un dialog serios cu reprezentanţii cadrelor didactice, care susţin că acest act normativ a încălcat principii fundamentale.
 
Numărul maxim de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 a fost diminuat cu 10% faţă de nivelul aprobat în 2004, cu peste 33.000 posturi, la un total de 306.000 locuri bugetate, reducerea urmând să fie aplicată în două etape, până la 31 august şi 31 decembrie 2010.
 
Reforma curriculara in invatamantul preuniversitar
 
Preşedintele Băsescu a declarat, marţi seară, la OTV, referitor la decizia privind reducerea de posturi din educaţie, că vor pleca din sistem suplinitorii şi cadrele didactice aflate la pensie şi că o eventuală reformă curiculară va genera alte disponibilizări din sistemul de educaţie.
 
Noua Lege a Educaţiei se va aplica în următorul an şcolar, dacă se adoptă până la 1 septembrie