Intoarcere la pagina principala SNAC Romania
Login
Strategia Nationala de Actiune Comunitara Strategia SNAC Asociatia SNAC Forumul SNAC
Inregistrare Introduceti numele dvs. de utilizator
Introduceti parola dvs.
 

Filozofia găurii

Planul anticriză al guvernului Boc constă într-o jonglerie cu găuri, iar ministrul Elena Udrea exemplifică perfect acest lucru. Strategia constă în prezentarea găurilor mici, umplerea lor şi ignorarea găurilor mari. Gaura mare constă în faptul că ministerele Transporturilor şi al Dezvoltării Regionale şi Turismului, adică tocmai cele care ar trebui să asigure relansarea economică prin investiţii masive de stat, au bugete mai mici. Gaura mititică descoperită de Elena Udrea e faptul că turiştii nu prea au unde să se distreze. De aceea, din banii aceia mai puţini, ministrul vrea să construiască câteva săli de sport prin staţiuni şi un teren de golf cu 18 găuri la Snagov, "ca să producem bani".

Recordul nevestei lui Tiger Woods, care a scos 300 de milioane de dolari din golf cu ocazia divorţului, e greu de bătut, dar Elena Udrea vrea să încerce. Acţiunea e suficient de spectaculoasă pentru a ignora faptul că turistul care se va repezi la Snagov să joace golf va fi zdruncinat călătorind pe o şosea cu 18.000 de găuri, nu cu 18. La fel, putem ignora tradiţia altor ţări, care arată că statul construieşte infrastructura, iar privatul - obiectivul turistic, nu invers. Scenariul posibil al inaugurării unui teren de golf de stat e atât de frumos, încât merită orice. Închipuiţi-vă fanfara, cele mai înalte oficialităţi ale statului tăind panglica, apoi dând la gaură pe terenul Elenei Udrea, administrat de Regia Autonomă de Golf. Culmea e că România nu de găuri va duce lipsă. Acum e prezentată ca o mare victorie asigurarea finanţării pentru 2010 a construcţiei unei bucăţi de autostradă şi a câtorva şosele.

Problema majoră e că celebra Companie de Drumuri primeşte foarte puţini bani pentru întreţinerea lor. Din acest motiv, fără să mai ţinem seama de furturile din sistem, şoselele au parte de cârpăceli asfaltice ieftine şi se degradează rapid. În ultimii 15 ani au fost reabilitate doar 30% din drumurile care aveau nevoie de aşa ceva, iar găurile din ele se observă cel mai bine după topirea zăpezilor. Chiar şi A2 are nevoie de reparaţii, în special pe porţiunea Drajna - Bucureşti. Pur şi simplu, în acest moment, România pierde drumuri mai repede decât construieşte. La fel, e bine că Sănătatea are oarece buget pe 2010. Din păcate, în 2009 a avut buget până în septembrie, după aceea a funcţionat pe bază de credite. Acum, din actualul buget, peste 20% va merge pentru achitarea datoriilor vechi. La vară, din nou, spitalele vor rămâne fără bani, respectând tradiţia din domeniu. Dar, în România, panglicile noi sunt întotdeauna mai importante ca găurile vechi.

Sursa gandul.info

 
 
Oportunitati voluntari
Comunitate
Prezentare activitate
Educatie
Cursuri
Evenimente
Resurse si fonduri
Intrebari frecvente
Documente
Legislatie

La Școala Specială nr. 2 “Constantin Pufan”din Galați a fost sărbătorită “Ziua Voluntarului”.
 
Lupta pentru regionalizarea Romaniei
 
Homeschooling - De ce refuză o familie să-şi trimită copiii la şcoală
 
Macroregiunea V sau Coloana a cincea?
 
Manualele româneşti ne îndobitocesc copiii. Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor pune în discuţie `balastul` din manuale
 
Legea Educaţiei intră în dezbatere publică până la 1 martie. Funeriu o vrea gata până la toamnă şi promite dezumflarea programei: "Nu mai avem timp"
 
Profesorii atacă în justiţie eliminarea sporurilor şi pregătesc pichetarea Ministerului Educaţiei
 
Copiii-cobai, incluşi în testarea vaccinului Cantgrip, primesc 600 de euro
 
Parlamentari din Consiliul Europei cer comisie de anchetă pe subiectul `falsei pandemii` de gripă A/H1N1
 
Streinu Cercel induce panica in populatie - afirma consilierul prezidential Virgil Paunescu. Romania nu va importa niciun vaccin
 
PANICA indusa prin propaganda TV – explicatia pentru valul de oameni care se vaccineaza FARA SA STIE EFECTELE ADVERSE. Continua presiunile fantastice pe medicii de familie!
 
Virusul gripei porcine a fost creat în laborator
 
Violenţa în şcoli persistă pe fondul ineficienţei măsurilor anunţate de autorităţi
 
“Nu vă fie teamă de ce aduce Noul An! ..."
 
Angajaţii din învăţământ nu vor fi afectaţi de OUG 114 până la 31 august 2010
 
Alegerea între pensie şi catedră va lăsa universităţile fără profesori la doctorate. Rectoratele au demarat protestele.
 
Legea educaţiei trebuia dezbătută în Parlament, pentru a permite implicarea societăţii civile
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că măsurile pentru aplicarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2009 vor fi luate în funcţie de cifra de şcolarizare şi a reasigurat că nici un post nu va fi pierdut până la 31 august 2010.
 
Bacalaureatul nu va avea modificări faţă de ceea ce s-a anunţat deja, pentru că merge înainte pe bază de ordonanţă de urgenţă. Directorii de şcoli pot fi membri de partid, pentru că interdicţia nu e prevăzută de Constituţie.
 
Noua Lege a Educaţiei se va aplica în următorul an şcolar, dacă se adoptă până la 1 septembrie