Site-ul SNAC gestionează, monitorizează şi evaluează toate activităţile organizate la nivel naţional şi local în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.
Este un site de informare si comunicare intre membrii comunitatii SNAC Romania.
Anual, în urma monitorizării, se acordă certificatul de voluntar SNAC, eliberat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.
Ca recunoaştere, la nivel naţional, a importanţei sociale a activităţii desfăşurate, voluntarilor (cadre didactice şi elevi/studenţi) li se acordă certificate şi diplome, după cum urmează:
• certificat de voluntar care să ateste activitatea copilului/tânărului în domeniul social - pentru elevii/studenţii voluntari, semnat de coordonatorul din unitatea de învăţământ pe care o frecventează;
• certificat de coordonator semnat de inspectorul şcolar general, coordonatorul de la nivel judeţean şi directorul unităţii de învăţământ (de masă sau special) - pentru cadrele didactice implicate;
• certificat de coordonator semnat de rectorul universităţii pentru cadrele didactice universitare implicate;
• certificat de coordonator judeţean şi de coordonator regional semnat de secretarul de stat – pentru coordonatorii regionali, respectiv judeţeni.
Existãm pentru a schimba ceva în viaţa noastrã, dar şi în vieţile celor din jurul nostru.
Deci, vã rog sã vã gândiţi sã deveniţi membri ai Strategiei Naţionale pentru Acţiunea Comunitarã.
Alãturaţi-vã prietenilor voştri, vizitaţi centrul, şcolile sau instituţiile la nivel local şi schimbaţi ceva în viaţa celor din jurul vostru.
Va fi unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteţi face.
Vă mulţumim că aţi ales sa fiti alături de noi.
Muir John Potter - fondator SNAC
Cristian Adomniţei a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu Silano Marseglia ...
În perioada 30 mai-1 iunie 2008, va avea loc la Tg. Mureş, Festivitatea de Premiere SNAC 2008. Festivitatea de premiere include şi un concurs naţional de dans şi muzică, pe două secţiuni: modern şi tradiţional.
Standardele de cost sunt stabilite pe baza unor coeficienţi de diferenţiere pentru fiecare nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare sau domeniu, în funcţie de numărul de elevi, de limba de predare, de mediul urban sau rural.
Sindicatele din educaţie cred că OUG 114/2009 privind disponibilizările din învăţământ poate fi modificată, dacă reprezentanţii Guvernului vor avea un dialog serios cu reprezentanţii cadrelor didactice, care susţin că acest act normativ a încălcat principii fundamentale.
Numărul maxim de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 a fost diminuat cu 10% faţă de nivelul aprobat în 2004, cu peste 33.000 posturi, la un total de 306.000 locuri bugetate, reducerea urmând să fie aplicată în două etape, până la 31 august şi 31 decembrie 2010.
Preşedintele Băsescu a declarat, marţi seară, la OTV, referitor la decizia privind reducerea de posturi din educaţie, că vor pleca din sistem suplinitorii şi cadrele didactice aflate la pensie şi că o eventuală reformă curiculară va genera alte disponibilizări din sistemul de educaţie.