Intoarcere la pagina principala SNAC Romania
Login
Strategia Nationala de Actiune Comunitara Strategia SNAC Asociatia SNAC Forumul SNAC
Inregistrare Introduceti numele dvs. de utilizator
Introduceti parola dvs.
 

OAMENI REMARCABILI

La cei 34 de ani ai săi, Ionuţ Hogea se distinge prin devotamentul deosebit faţă de cariera de dascăl pe care a îmbrăţişat-o din pasiune.

L-am întrebat o dată de ce s-a făcut profesor. „Nu mă văd făcând altceva. Asta sunt eu: profesor.”
Dragostea sa pentru copii şi dorinţa de a scoate tot ce e mai bun din aceştia, depăşeşte pasiunea pe care o are orice profesor. Râde atunci când „copiii săi” reuşesc, plânge atunci când au eşecuri.

De trei ani, Ionuţ are o nouă preocupare majoră: „Detectorul de minuni”. Detectorul de minuni este conceptul sub care a înţeles să desfăşoare activităţile specifice SNAC. Aşa cum, cu mândrie, Ionuţ afirmă, „toţi voluntarii noştri au trecut testul cu detectorul de minuni. Electrocardiograma lor arată că ei au o inimă mare”.

Sinaia ştie cine este ”Detectorul de minuni”. Sinaia a răspuns, de fiecare dată pozitiv, la toate solicitările voluntarilor care purtau cu mândrie ecusoanele care înfăţişau inima lor mare.

Din 2005 coordonează activitatea asociaţiei de voluntari - “Detectorul de Minuni” din cadrul Sistemului National pentru Actiune Comunitara

“Detectorul de Minuni” s-a aflat printre laureate (in primele zece din tara) la toate cele trei ediţii ale Festivitatii de decernare a premiilor SNAC, obtinand trei premii pentru “Cel mai original program de activitate comunitara”.

„Capul sus!” este sloganul şi obiectivul tuturor activităţilor desfăşurate de voluntarii SNAC. Principalii beneficiari ai activităţilor desfăşurate de voluntari sunt copiii de la Centrul de plasament Sinaia.

Remarcabile sunt şi cele două campanii umanitare:
    • „Să-i ţinem Ioanei zâmbetul pe buze!” campanie destinată strângerii de fonduri pentru realizarea unui transplant de rinichi; Ioana are banii necesari dar încă mai aşteaptă un donator compatibil.
    • „Livia mută şi câştigă”, campanie destinată strângerii de fonduri necesare pentru transplant de celule Stern, transplant care s-a realizat cu succes în această primăvară.

Activităţile deosebite realizate de voluntarii organizaţi de Ionuţ au readus zâmbetul pe chipurile copiilor din centrul de plasament. Dar nu numai atât: mulţi voluntari au înţeles cât de importante au fost în viaţa lor SNAC şi „Detectorul de minuni”. Minunea începută în liceu nu s-a terminat pentru nici unul dintre ei.

Şi, cu siguranţă, minunile vor mai continua, căci cel care le-a dat viaţă este prezent în cel mai bun Colegiu al Sinaiei cu acelaşi devotament şi cu aceeaşi dragoste de copii din totdeauna.

Când treceţi prin Sinaia, nu uitaţi că acolo veţi întâlni un om: Ionuţ Hogea.

 
 
Oportunitati voluntari
Comunitate
Prezentare activitate
Educatie
Cursuri
Evenimente
Resurse si fonduri
Intrebari frecvente
Documente
Legislatie

La Școala Specială nr. 2 “Constantin Pufan”din Galați a fost sărbătorită “Ziua Voluntarului”.
 
Lupta pentru regionalizarea Romaniei
 
Homeschooling - De ce refuză o familie să-şi trimită copiii la şcoală
 
Macroregiunea V sau Coloana a cincea?
 
Manualele româneşti ne îndobitocesc copiii. Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor pune în discuţie `balastul` din manuale
 
Legea Educaţiei intră în dezbatere publică până la 1 martie. Funeriu o vrea gata până la toamnă şi promite dezumflarea programei: "Nu mai avem timp"
 
Profesorii atacă în justiţie eliminarea sporurilor şi pregătesc pichetarea Ministerului Educaţiei
 
Copiii-cobai, incluşi în testarea vaccinului Cantgrip, primesc 600 de euro
 
Parlamentari din Consiliul Europei cer comisie de anchetă pe subiectul `falsei pandemii` de gripă A/H1N1
 
Streinu Cercel induce panica in populatie - afirma consilierul prezidential Virgil Paunescu. Romania nu va importa niciun vaccin
 
PANICA indusa prin propaganda TV – explicatia pentru valul de oameni care se vaccineaza FARA SA STIE EFECTELE ADVERSE. Continua presiunile fantastice pe medicii de familie!
 
Virusul gripei porcine a fost creat în laborator
 
Violenţa în şcoli persistă pe fondul ineficienţei măsurilor anunţate de autorităţi
 
“Nu vă fie teamă de ce aduce Noul An! ..."
 
Angajaţii din învăţământ nu vor fi afectaţi de OUG 114 până la 31 august 2010
 
Alegerea între pensie şi catedră va lăsa universităţile fără profesori la doctorate. Rectoratele au demarat protestele.
 
Legea educaţiei trebuia dezbătută în Parlament, pentru a permite implicarea societăţii civile
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că măsurile pentru aplicarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2009 vor fi luate în funcţie de cifra de şcolarizare şi a reasigurat că nici un post nu va fi pierdut până la 31 august 2010.
 
Bacalaureatul nu va avea modificări faţă de ceea ce s-a anunţat deja, pentru că merge înainte pe bază de ordonanţă de urgenţă. Directorii de şcoli pot fi membri de partid, pentru că interdicţia nu e prevăzută de Constituţie.
 
Noua Lege a Educaţiei se va aplica în următorul an şcolar, dacă se adoptă până la 1 septembrie